Firma Wasąg powstała na początku lat 90. od tego czasu w Hedwiżynie na Lubelszczyźnie funkcjonuje zakład przetwórstwa mięsnego. Pomysłodawcą i założycielem był ojciec właścicieli Andrzej Wasąg. W 2002 r. zakład uzyskał certyfikat ekologiczny. Mięso pozyskiwane jest z certyfikowanych gospodarstw rolnych woj. lubelskiego, świętokrzyskiego i podkarpackiego. Na stoisku Wasąg kupicie ekologiczne mięso wołowe, w tym burgery i steki sezonowane, mięso wieprzowe i drób. Ponadto wędliny przygotowywane według tradycyjnych receptur, w ofercie jest też sporo wędlin powstałych bez użycia soli peklującej. Stoisko Zakładu Mięsnego Wasąg na BioBazarze wabi zapachem, co rano bowiem na miejscu pieczone są mięsa, kaszanka i kabanosy.
Zapraszamy od ŚRODY do SOBOTY.
Numer stoiska: 14
Numer certyfikatu: PL-EKO-09/2874/21