Jeśli jedliście na BioBazarze dyniowe gofry a zupa Pho uratowała Was przed chorobą to Agnieszki z Vege Produkcji przedstawiać Wam nie trzeba.
A jeśli nie wiecie o kim i o czym mowa, to zapewniamy, że produktów spod ręki Agi warto spróbować a kupicie je obecnie na stoisku nr 15, Buenata.
ALE, tu ważne jest nie tylko jakie to wszystko pyszne, ale jak to wszystko się zaczęło?
Skąd Aga wzięła się na BB, a raczej skąd u Agi wziął się pomysł na to, żeby kuchnią wegańską zarazić tyle osób! Przeczytajcie!
„Moja droga do tego co robię w tej chwili była długa, ale nie jakoś bardzo wyboista 😉
W wieku 15 lat przestałam jeść mięso, z miłości do zwierząt, ale dopiero po wielu latach przeszłam na weganizm. Znacie to? – Kim zostaje wegetarianin jak dorośnie? – Weganinem 😉
Gdy zachorowała bliska mi osoba, zaczęłam interesować się wpływem jedzenia na nasze zdrowie. Zaczęłam zgłębiać tematy kuchni ajurwedyjskiej, mocy przypraw i prozdrowotnych właściwości roślin. Po kilkunastu latach pracy w instytucji kultury, w 2016 roku założyłam Vege Produkcję, aby samej sobie stworzyć miejsce pracy, ale również żeby była to praca z sensem, będąca wyrazem mojego szacunku dla wszystkich istnień. Zawsze ważne były dla mnie kwestie środowiska naturalnego, naszej Matki Ziemi, więc ekologia i weganizm naturalnie wpisały się w filozofię mojej firmy.
Gotuję roślinnie, często 'less waste’ lub nawet 'zero waste’, i wkładam mega dużo serca w to co robię, bo kocham to. Najbardziej kocham karmić ludzi i jedzeniem wywoływać uśmiech na ich twarzach . Wierzę, że gotowanie dla innych to wymiana energetyczna, staram się więc aby była to dobra energia.”
Jeśli podejście do gotowania i jedzenia jakie ma Agnieszka jest Wam bliskie, nie zapomnijcie przy okazji wizyty na BioBazarze zajrzeć do lodówki na stoisku nr 15 i wrzucić do koszyka słoik pełen smaku od Vege Produkcji. Dla nas to też przykład historii, że czasem koniec to tak naprawdę nowy początek. Bo chociaż nie ma na BB odrębnego stoiska Vege Produkcji, jej produkty są nadal dostępne 🙂
A na koniec mała niespodzianka! 3 pierwsze osoby, które trafią w najbliższym tygodniu na stoisko na hasło: „Wegańska Pho lekiem na całe zło” otrzymają słoik wybranej zupy czy dania w prezencie!