Śródborze to niewielka wioska w północnej części Mazowsza. To tutaj wśród bujnych łąk od 2018 roku działa gospodarstwo Magdy, to tutaj w sezonie wiosenno-letnim spotkacie na wybiegu bandę rozentuzjazmowanych owiec i kóz. Każda Dziewczyna, bo tak o nich mówi właścicielka, ma imię, futrzaki są tu hołubione i mają istny raj na tym niewielkim skrawku mazowieckiej ziemi. Dziewczyny w sezonie wypasane są na zielonych pastwiskach, a w porze chłodu jedzą siano. Samopoczucie i dieta zwierzaków przekładają się w sposób oczywisty na jakość wyrobów z ich mleka. Mamy to szczęście, że na BioBazarze jesteśmy beneficjentami tych smaków. W niewielkiej przydomowej serowarni tworzone są owcze twarożki, serki podpuszczkowe z dodatkami lub bez, serki wędzone, długo dojrzewające, sałatkowe i grillowe, a ponadto mazowiecka bryndza i znakomite owcze kefiry i jogurty. Zagrodowe sery owcze ze Śródborza to wspaniała opcja na śniadanie, do grilla, do sałatki i na wieczorną deskę serów.
Otwarte: środa – sobota
Nr stoiska: 12a