Skip to content

Istebnianka z krwi i kości, w poprzednim wcieleniu Azjatka, a obecnie również nasza BioBazarowiczka:) Jesteście ciekawi o kim mowa? Czas zajrzeć przez ramię, do kuchni @currygodne

Naleśniki:
115 g mąki kasztanowej- sklep NATU
2 jajka – BIOBUGAJ
250 ml dowolnego mleka – u mnie owsiane
łyżka cukru z kwiatów kokosa lub organicznego trzcinowego – NATU
cynamon

sól

Blendujemy, smażymy 🙂

Mus gruszkowy:
2 gruszki od gospodarstwo KRAMEK ❤️ obieramy, dusimy z wanilią oraz 2 łyżkami z soku z cytryny przez conajmniej godzinę, łączymy z palonym masłem przygotowanym z ok 3 łyżek masła i blendujemy. Powstaje cudowny, aksamitny mus.

1 gruszkę kroimy na ćwiartki i podsmażamy na patelni razem z ziarenkami wanilii

1 gruszkę kroimy na bardzo cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny

Naleśniki podajemy z 3 opcjami gruszkowymi, orzechami pecan i cynamonem 🍐🍐🍐

Zielony krem deserowy
2 zielone banany ,

1 dojrzałe awokado – jedne i drugie owocki przepyszne na stoisku NATU
sok z ½ cytryny,

2 garście szpinaku – idealne, soczyste cytrynki u Pani Longiny z Niedal-eko
50 g kiełków fasoli

Wystarczy zblendować i posypać jagodami goji 😊
dla fanów czekolady: dodajcie 1 łyżkę surowego kakao….. i tadam!

Krem czekoladowy gotowy 😊

Smacznego!