Ósme urodziny BioBazaru dla Ukrainy
Drodzy BioBazarowicze! 2. kwietnia musicie koniecznie odwiedzić BioBazar i wziąć udział w naszym charytatywnym wydarzeniu 8 urodziny dla Ukrainy z Szychami na Szychcie
Tego dnia szefowie kuchni z Kolektywu Szychy na Szychcie utworzą trzy drużyny, a ich zadaniem będzie przygotowanie brunchu z ekologicznych składników.
Do udziału w tej szlachetnej inicjatywie zaproszono wielokrotnie nagradzanych kucharzy ze Śląska, pracujących w znakomitych restauracjach, a mianowicie reprezentantami drużyn będą: Mateusz Bieniek (Restauracja PLADO|Restauracja UMAMI ), Szymon Bracik (Śląska Prohibicja), Dominik Duraj (Restauracja Młodnik), Grzegorz Miśta (Hotel Natura Residence), Katarzyna Rogowska (Amfora Restaurant & Cocktail Bar), Marek Furczyk oraz Witold Wróbel (Sezo’novo). Tego dnia szefów kuchni połączy wyjątkowa rzecz – chęć pomagania innym – naszym małym Przyjaciołom z Ukrainy.
Pięćdziesięciu gości, którzy jako pierwsi zakupią bilet – cegiełkę na to wydarzenie, będzie miało okazję spróbować wszystkich propozycji zaserwowanych przez szefów kuchni oraz wybrać zwycięskie danie, które zasmakuje im najbardziej.
Drużyna szefów kuchni, która wygra urodzinową rywalizację opracuje i poprowadzi warsztaty kulinarne dla młodych ludzi z Ukrainy we współpracy z Fundacja In Corpore, która aktywnie organizuje pomoc uchodźcom, a szczególnie dzieciom.
Wydarzenie poprowadzi poprowadzi Ola Oslilo, recenzentka kulinarna z bloga Ostryga | Ola Oslislo blog o jedzeniu, której opowieści o jedzeniu, podróżach historii i kulturze można słuchać godzinami. Swój wkład w organizację wydarzenia ma także Justyna Ładzińska, która jak mało kto zna się na zarządzaniu gastronomią.
Bilet-cegiełka na to wydarzenie wynosi min. 60 zł. O uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszeń. Rezerwacji można dokonywać pisząc e-mail na adres t.dabrowski@biobazar.com.pl – więcej informacji udziela Tomasz Dąbrowski pod numerem telefonu 606 808 243.
Serdecznie zapraszamy