Najlepiej będzie, jeżeli zacytujemy Wam, jak sami piszą o sobie:
W maju 2017 roku hummus w wydaniu klasycznym oraz szczawiowym w ilości 20 pudełeczek, po 140g każde pojawił się na lokalnym, gliwickim rynku, ot tak.
Od tego czasu, nieśpiesznie, w dzikości, a czasem w spokoju, hummus kręci się w ilościach zwiększających się systematycznie. Do pudełeczek z hummusem dołączyły słoiki mocy, gorące pity orkiszowe, niepowtarzalne pikle, chutneye, wegańskie i wegetariańskie lunche, desery. A to wszystko pod jednym gliwickim adresem: Plebańska 16. W naszej przytulnej kuchni poczujecie się jak w domu.
Otulą Was zapachy potraw przygotowywanych w duchu slow i comfort food. Nasza kuchnia jest bezmięsna. Nie stronimy od serów zagrodowych od zaprzyjaźnionych serowarów, czy też mleka i masła ekologicznego pochodzenia.
Większość warzyw kupujemy od rolników, którzy z pasją prowadzą swoje gospodarstwa. Serwujemy probiotyczne napoje tj. zakwas z ekologicznych buraków czy naszej produkcji kombuchę. Kochamy ludzi i jedzenie. Cieszymy się, kiedy może kupować produkty od lokalnych rolników i producentów. I cieszymy się, kiedy ze smakiem zjadacie to, co dla Was gotujemy.
Nabraliście chętki na hummus?
To doskonale, bo spotkacie ich w każdą sobotę na BioBazarze w Katowicach.
- W każdą sobotę
- Alejka III
- Stoisko #16