Skip to content

Eko Piekarnia Kiełtyka oferuje całą gamę produktów przeznaczonych dla osób stosujących diety niskowęglowodanową i keto. Wśród nich zrobiony z mąki łubinowej wrap o pięknym kolorze i dużej elastyczności. Można nafaszerować go czym dusza zapragnie, my lubimy klasyczne połączenie twarożku, wędzonego łososia i koperku. Dla wzbogacenia dodałam listki szpinaku. To nie tylko świetne danie do pracy, można je także z powodzeniem zaserwować na imprezie. Można, ale nie trzeba podgrzewać. 

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

Wykonanie:

  1. Wysmaruj wrap twarożkiem lub gęstym jogurtem greckim.
  2. Wyłóż plasterki łososia i szpinak.
  3. Oprósz koperkiem i czerwonym pieprzem.
  4. Zwiń wrapy w rulon. Zapakuj w papier śniadaniowy lub woskowijkę.
  5. Możesz zjeść na zimno lub podgrzać w opiekaczu do panini albo na patelni.

Tekst: Agata Koton

Foto: Aga Sochal