Państwo Jabłońscy to specjaliści od wszelkich zieloności – od wiosny do jesieni oferują na BioBazarze ekologiczne sałaty i zioła w różnych smakach i kolorach, mają też jadalne kwiaty, a w lecie przepyszne, pełne słońca pomidory. Gospodarstwo Bukiet Smaków znajduje się w podwarszawskim Rozalinie, a stojący za jego sterami Pan Maciej zna się na zieleninie jak mało kto. Różnice w smaku między poszczególnymi gatunkami wcale nie są subtelne, niektóre odmiany sałat doskonałe są na sałatki, inne nadają się do grillowania, z sałat można zrobić też podhalańską zupę sałaciorkę, meksykański krem, albo zielony barszcz. Mizuna i pak choi świetnie splatają się ze smakiem długo gotowanych umamicznych wywarów. Musztardowiec z powodzeniem zastępuje musztardę. Radichhio i radichettę można zapiekać, biorąc przykład z Włochów. Blanszowany mangold to niebo w gębie! Sałata ma więc wiele zastosowań. Zioła to także temat rzeka, kupując w Bukiecie Smaków zawsze można liczyć na dobrą radę i ciekawą anegdotkę. Panowie Maciej i Krzysztof lubią relacje i są mistrzami opowieści.
Otwarte: sezonowo środa, sobota
STREFA ZEWNĘTRZNA
Numer certyfikatu: 0180 22