Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Vege Kiosk – roślinna rozpiętość smaków
Vege Kiosk to takie miejsce, w którym roślinne jedzenie nie pozostawia nikogo obojętnym. Kupują tu zarówno zdeklarowani weganie, jak również mięsożercy – dania są sycące, bardzo aromatyczne i bogate, niczego […]
Zmiany na BioBazarze – nowy układ hali
W najbliższym czasie czeka nas przemeblowanie, planujemy spore zmiany w przestrzeni BioBazaru: Cała ta rewolucja po to, by ułatwić poruszanie się po hali, by zakupy na naszym targu stały się […]
Dobrego Nowego!
Kolorem roku 2024 będzie wg Pantone otulający odcień brzoskwini. Kolor to ciepły, zapraszający do bliskości, łagodności, a także do zaglądania w głąb siebie. Według nas zaprasza także do stołu, tam […]
Prosta focaccia z sycylijską oliwą
Sycylijska oliwa pochodzi z wiekowych drzew oliwnych, z racji uwarunkowań klimatycznych i glebowych jest jedyna w swym rodzaju. Na glebach wulkanicznych, podobnie jak w przypadku win, rodzą się oliwy charakterystyczne […]
Masło z grzybami leśnymi
Masło to nasz codzienny towarzysz, nie trzeba wiele by mogło zachwycić – masło jednakowoż wymaga towarzystwa, lubi się przede wszystkim ze świeżym pieczywem. Jedni chcą widzieć na kromce gruby plaster […]
Rolmięs – tu krowy wychodzą na wybieg przez okrągły rok!
Jest takie miejsce, w Łabiszynie pod Bydgoszczą, gdzie chów zwierząt na mięso odbywa się w sposób na wskroś tradycyjny, przy jednoczesnej dbałości o najwyższe współczesne standardy hodowli ekologicznej. Obszerne obory […]
Pierogi z kapustą, grzybami leśnymi i olejem lnianym
Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi to jest nasze dobro narodowe. Ich smak znakomicie łączy się z intensywnością oleju lnianego – szczególnie pysznie ten duet wypada, gdy pierogi jemy prosto […]
Jak działamy w święta?
Za oknem zimno, a my na BioBazarze mamy najgorętszy czas w roku. Jest u nas ciepło, przytulnie, pachnąco i duuuuużo się dzieje😊 Pachnie piernikiem, choinką, naturalnymi świecami korzennymi, grzybami i […]