Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Płacimy za Twój parking w Fabryce Norblina do końca roku!
Przedłużamy naszą akcję parkingową do końca roku! 2 godziny darmowego postoju na podziemnym parkingu Fabryki Norblina, brzmi dobrze? Jak to zrobić? Zasady są proste: Jak do nas trafić? Przypominamy, że […]
Domowy zakwas z buraków
Zakwas buraczany to piękna sprawa. Wystarczą buraki, czosnek, przyprawy, słona woda by zadziała się magia. Beztlenowo, pod przykryciem w kilka dni aktywują się pożyteczne bakterie fermentacji mlekowej, zakwas nabiera intensywnej […]
Ziemniak kleisty czy sypki?
Przez Polskę przebiega niewidzialna na mapie, ustanowiona przez kulinarne tradycje poszczególnych regionów linia dzieląca kraj pod względem sympatii ziemniaczanych. Co prawda współcześnie konsumenci coraz rzadziej zwracają uwagę na gatunek kartofli, […]
Oferta Jastrzębich Kątów na stoisku Raczek
Ważna informacja dla entuzjastów rybnych smaków i dla wiernych fanów karpia poławianego w stawach Państwa Orzechowskich. Bezpośrednio po świętach, jak co roku nastąpi tygodniowa przerwa w produkcji. Poczynając od 10 […]
Zrobimy Wam Święta
Mamy na BioBazarze specjalistów od dań gotowych. Jesteśmy skłonni wysnuć tezę, że często jest to garmaż lepszy niż domowa kuchnia. Nasi wystawcy to kulinarni puryści, w Skarbach Smaku np. do […]
Kilkanaście rodzajów steków w stałej ofercie
Tradycja Smaku to kilkanaście rodzajów steków w stałej ofercie. Trudno o tak duży wybór w jednym miejscu. O smaku decyduje tutaj wiele czynników począwszy od diety zwierząt, miejsca hodowli, po […]
Jaja faszerowane po polsku
Klasyk z delikatnym twistem. Do masy jajecznej został dodany łosoś wędzony – zdecydowanie lepiej sprawdza się tutaj wersja ryby wędzona na ciepło, łatwo rozdzielić ją na drobne kawałki. Świetnego łososia […]
Pieczona biała kiełbasa inaczej
Wygląda wytwornie, zaskakuje i zachwyca. Taki efekt, co ciekawe, nie wymaga długich przygotowań. Potrzebujesz 10 minut na wypchanie farszem foremki, a potem już tylko wjazd do piekarnika na mniej niż […]