Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Seler glazurowany
Seler to wspaniałe choć niepozorne warzywo! Aromatyczne, piękne i pożywne. Aż żal bierze, że jest zwykle niedocenianą składową wywaru, podczas gdy wart jest grać pierwsze skrzypce. Steki z selera to […]
Pyszne sposoby na lubczyk
Niosąc niczym trofeum obfity bukiet ekologicznego lubczyku ze stoiska Państwa Jabłońskich, zaczęłam szukać w pamięci lubczykowych wspomnień. Nie znalazłam żadnego takiego wspomnienia spoza Polski. Bywając w podróży nigdy nie zaznałam […]
Godziny otwarcia w długi weekend
Niebawem kolejny długi weekend. BioBazar nie będzie otwarty jedynie w czwartek, czyli w Boże Ciało. W pozostałe dni działamy bez zmian. Zapraszamy po weekendowe zaopatrzenie! wtorek 28.05 10-19:00 środa 29.05 […]
Zjedz u nas!
Kawałek sezonowej pizzy ze szparagami? A może wegańskie pierogi? BioBazar to przede wszystkim miejsce zakupów, ale nie tylko! Możesz tutaj zjeść świetne jedzenie w przerwie w pracy, albo po drodze, […]
Poznajcie nasze hity sezonu!
Z szerokiej oferty BioBazaru wybraliśmy dla Was produkty, które wiosną smakują nadzwyczajnie. Mamy tu świeżą majową zieleninę i kilka pozycji grillowych, jak również nabiał, który o tej porze roku jest […]
Kiełbasa z kija
Propozycja z cyklu “wspomnienie z dzieciństwa”. Dziś odwołując się do sentymentów nadziałam kiełbasę na patyk. Przepisu tu w zasadzie nie ma, jest za to doskonały produkt – prawdziwa wiejska kiełbasa, […]
Szparagi z boczkiem
Maj to miesiąc szparagów. Szparagi zielone bardzo lubią dymne aromaty. Można przygotować je na ruszcie jedynie z dodatkiem oleju i soli, albo owinąć plastrami boczku. My wzięliśmy dziś na tapet […]
Sposoby na szparagi
Czekaliśmy na nie długo, bo dziesięć miesięcy, a teraz motywowani tęsknotą jemy je niemal bez przerwy – na śniadanie, obiad i kolację, upychamy je także w kanapkach do pracy. Szparagi […]