Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Pomidorowy przekładaniec
Kiełbasa i mięso z grilla potrzebują warzywnego akompaniamentu, sezonowe sałatki, surówki z kapusty, świeżo ukiszone ogórki gruntowe, to wszystko jest świetne jako dodatek, ja jednak chciałam dziś zaproponować coś z […]
O pomidorach z BioBazaru
Czekamy na nie dziewięć miesięcy, sezon na prawdziwe, pełne słońca pomidory trwa stanowczo za krótko, wolelibyśmy jeść je przez okrągły rok, ale sezonowość – naturalnie – rządzi się swoimi prawami. […]
Stek z sosem chimichurri
Grill w naszym polskim wydaniu to zwykle marynowane w gotowych mieszankach mięsne kawałki. My na BioBazarze mamy dostęp do bardzo dobrego ekologicznego mięsa, a mięso takie smaczne jest samo w […]
Makaron z kurkami
Gdy skwar leje się z nieba, prosta kuchnia przemawia do nas najbardziej. Miska bobu, fasolki szparagowej albo prosty makaron, to jedzenie, które chcemy widzieć na swoim letnim stole. A skoro […]
Smażone pierożki z bobem i koperkiem
Zrobiłam je kiedyś w hurcie na dziecięcą imprezę, znikały w okamgnieniu. Smażę je też często na kolację w indyjskim stylu. To jest taka rzecz, którą można dać dziecku do plecaka, […]
Lawendowa Spiżarnia Pod Wiatrakiem, czyli poznaj naszych wystawców
Lawendowa Spiżarnia Pod Wiatrakiem, to dokładnie takie miejsce, jakie lubimy najbardziej: pełne pasji, troski o innych i nasze wspólne otoczenie, radości z własnej pracy i satysfakcji z tego, jak bardzo […]
Stoisko MyEcolife – czterdzieści rodzajów sera w jednym miejscu
Od początku istnienia BioBazaru są z nami nieustannie ekologiczne sery z Holandii, dostarcza je dla nas firma Kaandorp. Na stoisku MyEcolife macie okazję spróbować aż czterdziestu różnych gatunków sera od […]
Ekologiczna borówka amerykańska z Powielina – znacie już jej smak?
W lipcu, sierpniu i wrześniu dojrzewa borówka amerykańska – owoc świetny do jedzenia ot tak, jak również do wypieków i na przetwory. O tym, jak wyjątkowo smakuje ekologiczna borówka z […]