Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Najprawdziwsze Skarby Smaku
Po ostatniej wizycie w Skarbach Smaku wyszłam z zakładu z solidnym kawałkiem pasztetu z gęsiny. Przy czym zaznaczyć należy, że pasztet nie jest moim ulubionym posiłkiem. W mig zapachniało w […]
Grudniowy czas na BioBazarze
Wydłużamy godziny otwarcia BioBazaru! Od 6 grudnia możecie wpaść do nas na zakupy od 10 do 19:00. W tych godzinach działamy od wtorku do piątku, w sobotę niezmiennie 7:30 -16:00. […]
Awokado faszerowane zero waste
Super opcja na śniadanie. Dodaje energii. A co najlepsze, można ją serwować nie tylko na zimno, ale i na ciepło. Jesienią ciepłe śniadania są na wagę złota, dlatego polecamy tę […]
12 urodziny BioBazaru!
Świętujemy przez cały tydzień!
Był mroźny listopadowy poranek, spadł śnieg, nad Warszawą leniwie zalegały poranne mgły – w takich okolicznościach przyrody brama BioBazaru w Fabryce Norblina otworzyła się po raz pierwszy, a było to […]
Zjedz u nas sobotnie śniadanie!
Kanapki z eko składników smakują nieziemsko!
W sobotę 19 listopada od godziny 10:00 na stoisku nr 10 będziecie mogli kupić pyszne kanapki pełne holenderskiego sera i innych obłędnych produktów z BioBazaru – bo podczas zakupów zawsze […]
Pierogi z dorszem
Polędwica z dorsza atlantyckiego to nader delikatne, białe mięso. Na stoisku Fisk dostaniecie dorsza poławianego z dzikich stanowisk. Proponujemy zamknąć go w pierogach, pierogi to zawsze dobry pomysł. Farsz powstaje […]
Listopad to najlepszy czas na gęsinę, aż żal nie korzystać!
W Zagrodzie Łąckiej temat gęsiny jest na tapecie już od kwietnia kiedy pojawiają się pisklęta, jednak na mięso trzeba cierpliwie czekać do jesieni. W ekologii ptaki hodowane są dwukrotnie dłużej […]
Placki ziemniaczane z boczniakiem królewskim
Tym pomysłem podzieliła się z nami Dorota z Ekologicznych Grzybów z Dąbrówki. Kto jak kto, ale ona wie jak przyrządzać grzyby by było pysznie. Boczniak królewski (eryngii) to grzyb mięsisty, […]