Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Dziczyzna na współczesnym stole – Dziki Kaczor prezentuje
W najbliższą sobotę 4.02 Dziki Kaczor częstować będzie dzikim! Bo dzikie jest genialne! Polskie lasy i dzikie łąki, to źródło znakomitych produktów – mięsa dzikich zwierząt, leśnych owoców, ziół, jadalnych […]
Oferta BioBazaru dla osób z nietolerancjami, alergiami bądź będących na dietach eliminacyjnych
Jesteśmy przekonani, że dobra jakość jedzenia to podstawa dobrego samopoczucia. Nasze wybory kulinarne nie są więc przypadkowe. Kupujemy pełnowartościową żywność, która nam służy – po prostu. Jedzenie to przecież energia, […]
Grecka podróż smaków na stoisku Olivea
W ostatnią sobotę miesiąca 28.01 na stoisku Olivea nr 23 będziecie mieli okazję spróbować wspaniałych produktów prosto z Peloponezu i wysp greckich. W jednej chwili wraz z ich smakiem można […]
Bezmięsne chili
Doskonałe danie na zimę, otulające i rozgrzewające. Przygotowując chili z poniższych składników starczy Ci go na kilka porcji, możesz więc podzielić się nim z innymi lub przez kilka dni zabierać […]
Sałatka ziemniaczana z sycylijskimi pomarańczami
Jakkolwiek oryginalne Wam się wydaje połączenie ziemniaków, cebuli i pomarańczy – spróbujcie! Na Sycylii, w Hiszpanii i w Maroko plastry pomarańczy podaje się z czerwoną cebulą, zupełnie jak u nas […]
Serowe wtorki, słodkie środy, rybne czwartki i piątki z bąbelkami – specjalne ceny w karnawale!
BioBazar startuje z nową akcją tematycznych promocji. Możecie spodziewać się specjalnych cen serów, ryb, słodkości i napojów z bąbelkami. Nasi wystawcy co tydzień zaproponują zniżkę na niektóre z artykułów. Jak […]
Ser Cydrowy z Koziej Krainy –
jak go jeść i dlaczego warto?
Ser Cydrowy wytwarzany w Koziej Krainie to istne niebo w gębie! Skrzep sera powstaje tutaj poprzez ścinanie ekologicznego mleka koziego cydrem jabłkowym. Cydr także wytwarzany jest w gospodarstwie, fermentuje ze […]
Ekologiczna żurawina z Powielina
Pani Jola Turkiewicz uprawia żurawinę od 4 lat na niedużej powierzchni 100 x 4 m. W stanie naturalnym krzaczki żurawin rosną na terenach podmokłych i na bagnach, w uprawie trzeba […]