Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Ekosiatka za paragony czyli jak zmieścić 30 kg zakupów do jednej siatki!
Testowaliście, więc wiemy, że tyle właśnie udźwignie nasza BioBazarowa ekosiatka. Pamiętacie pierwszą akcję z siatkami? Rozdaliśmy ich już w sumie niemal 1000 sztuk i niemal codziennie widzimy ją na BioBazarze pełną […]
Miód prawdziwy – czyli jaki?
Pasieka Szczęśliwa w Klementowicach to pasieka prowadzona przez Elżbietę Kowalczyk i jej wnuka Bartosza Ciszewskiego. Na skraju obszernych sadów jabłkowych w lubelskiem stoi 150 uli, a w każdym z nich […]
Sałatka w stylu lat 90. – zero waste
Ta sałatka to ukłon w stronę szalonej kuchni lat 90.Uwaga – jest w niej ananas, korzystamy co prawda ze świeżego ananasa ekologicznego od NovejBio, nie z puszki, ale mimo to […]
Smażone tofu z kimchi z gruszki i warzywami
Ten przepis ma dwóch głównych bohaterów – tofu naturalne i lokalne kimchi z gruszki. Tofu świetnie się sprawdza w daniach na wynos. Warto usmażyć je z dodatkiem imbiru, czosnku, papryczki […]
BioBazar – z miłości do jedzenia
BioBazar powstał z miłości do jedzenia. Kochamy dobrze jeść, kochamy tradycyjne podejście w kuchni, kochamy proste składy, kochamy kulinarne sentymenty, kochamy ekologię i rzemiosło. Doceniamy produkt stworzony z sercem, warzywa […]
Keto oferta piekarni Kiełtyka – chodźcie spróbować!
Historia firmy zaczęła się w 1993 roku, kiedy ojciec naszego Wystawcy Marka Kiełtyki, założył piekarnię, a wuj zdun skonstruował pierwszy piec. Od kilku lat piekarnia specjalizuje się także w wypiekach […]
Keto wrapy na drugie śniadanie
Eko Piekarnia Kiełtyka oferuje całą gamę produktów przeznaczonych dla osób stosujących diety niskowęglowodanową i keto. Wśród nich zrobiony z mąki łubinowej wrap o pięknym kolorze i dużej elastyczności. Można nafaszerować […]
Czym pachnie luty?
Luty pachnie mrozem, śniegiem, bywa że pluchą, szarugą, ale całe szczęście także pączkami! Pączkami z różą, z powidłami, albo z aromatycznym kremem, pączkami w lukrze, z kandyzowaną skórką lub bez, […]