Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Zupa rybna z kociołka
Kociołek to jest świetna opcja na drugą część imprezy. Ściemnia się, kiełbasa i warzywa z grilla zostały już zjedzone, a my wciąż siedzimy z towarzystwem w blasku płomieni – to […]
Krewetki z grilla z sosem mango
Te duże krewetki poławiane są u wybrzeży Argentyny. To wąsate piękności – soczyste, słodkawe, wprost stworzone by jeść je w blasku słońca, koniecznie palcami! Sos mango z Bals’Amore to połączenie moszczu […]
Dzień Sera – relacja
W minioną sobotę ser odmienialiśmy przez przypadki. Dziękujemy, że byliście z nami by dzielić nasz zachwyt! Ogromne podziękowanie także dla naszych wystawców i współpracujących z nami serowarów – jesteście wspaniali, […]
Grillowany stek z antrykotu
Steki smażymy na mocnym żarze z obu stron, powinny się mocno skarmelizować. Po tym czasie muszą dojść na obrzeżach rusztu, tam gdzie żar nie jest już tak mocny. Na biobazarowym stoisku […]
Ciasto z hyćką a’la ponczowe
Znacie być może popularne w ostatnich latach bliskowschodnie ciasta migdałowe polane dużą ilością syropu cytrusowego. Dla mnie to taka bardziej egzotyczna wersja oldschoolowego ciastka ponczowego – lubię, doceniam i podaję […]
Portobello faszerowane fetą i ziołami
Grzyby z grilla to wdzięczny temat. Wspaniale absorbują smaki wszelkich marynat. Na BioBazarze mamy dostęp do genialnych, jędrnych i super świeżych grzybów ekologicznych, które wzrastały na bogatym podłożu. Szerokie kapelusze ekologicznych […]
Chłodnik na owczym kefirze
Nabiał owczy to produkt sezonowy. Na początku roku mleko stanowi pokarm wyłącznie dla młodych owieczek, gdy maluchy rosną, z tygodnia na tydzień mleka jest coraz więcej i możliwe jest wytwarzanie […]
Dzień Sera na BioBazarze
15 czerwca jemy ser i nie liczymy kalorii! Już niebawem kolejny raz będzie okazja by spotkać się przy serze. Doborowe serowe towarzystwo zapewnią nasi stali Wystawcy, oraz współpracujący z nami […]