Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Wypad za miasto – odwiedź Wystawcę BioBazaru
Nawet krótki wypad za miasto potrafi bardzo skutecznie podładować zmęczonego codzienną rutyną mieszczucha. Energię da się czerpać ze słońca, i z deszczu, z wybujałej letniej przyrody, można zapomnieć o troskach […]
Racuchy z twarogiem od Nowaka
Twaróg ekologiczny z Grabowa – król wśród polskich serów. W procesie powstawania twarogu niepotrzebna jest podpuszczka ani bakterie serowarskie – to najprostszy jednoskładnikowy ser. Skoro jesteś przy tym przepisie, jest […]
Wakacyjne „must have” z BioBazaru
Czas urlopowy się zaczął, większość z nas planuje w bliższej lub dalszej perspektywie jakiś wakacyjny wypad. Mamy dziś dla Was polecajki produktów, które umilą Wam urlopowe chwile, ułatwią życie na […]
Krakersy serowe
Twardy ekologiczny ser krowi z Grzybowa dojrzewa co najmniej 3 miesiące, powstaje przy użyciu podpuszczki mikrobiologicznej, tworzony jest wedle starych, najlepszych wzorców szwajcarskich – gospodarz Peter pochodzi ze Szwajcarii więc […]
Dzień Sera na BioBazarze – wspominki
Dzień Sera za nami. Pod dachem BioBazaru w Fabryce Norblina 27 maja gościliśmy kilkunastu serowarów z całego kraju, a nasi stali Wystawcy przyszykowali specjalne serowe atrakcje. Były pokazy robienia serów […]
Lato w mieście z BioBazarem
Nie trzeba wyjeżdżać daleko by poczuć klimat wczasów na słonecznym wybrzeżu. Podróże można odbywać także dzięki jedzeniu. Na BioBazarze mamy stoiska ze specjałami greckimi, portugalskimi i włoskimi. Próbując tych dobroci […]
Krajanka serowa z ricottą, fetą i dojrzałą Goudą
Ricotta to ser serwatkowy, w Biance tworzony jest z ekologicznego mleka od krów wypasanych na mazowieckich łąkach, na bazie oryginalnej apulijskiej receptury. Ten rodzaj sera jest wprost stworzony do farszów […]
Owczy halloumi z grilla na blanszowanej botwince
Halloumi to ser idealny na ruszt, ponieważ mimo podgrzewania nie topi się, za to cudnie rumieni. Ser ten powstaje z mleka, które podgrzewa się do odpowiedniej temperatury, następnie łączy z […]