Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Ulubione warzywo Polaków – pomidor
Od lat w rankingach na ulubione warzywo Polaków wygrywa pomidor. W polskiej tradycji kulinarnej nie ma wielkich ekstrawagancji, najczęściej wieńczy on kanapkę, jedzony jest do obiadu albo stanowi bazę dla […]
Wraz z Kukbukiem zapraszamy na Garden Party!
Kukbuk zaprosił nas do współtworzenia letniego ebooka pełnego inspiracji, zarówno na dania jak i oprawę wizualną przyjęcia w ogrodzie. Teraz jest najlepszy czas by korzystać ze świeżego powietrza – dni […]
Smażony Kamamber z żurawiną
W Eko Farmie Juchowo w zachodniopomorskiem produkowany jest wyśmienity ekologiczny Kamamber inspirowany francuskim camembertem. Wersja z Juchowa powstaje na podpuszczce mikrobiologicznej. Ten ser i do kanapek, i na deskę, i […]
Panir w sosie maślano-pomidorowym
Owczy panir ze Śródborza powstaje z mleka zakwaszanego sokiem cytrynowym. Po odpowiednim odciśnięciu sera zyskuje on zwartą strukturę, daje się dzięki temu kroić w kształtną kostkę, która zachowuje kształt po […]
Paryż? Madryt? Mediolan? Warszawa!
Hala targowa BioBazaru – unikalna sceneria dla zakupów Wielu odwiedzając naszą halę po raz pierwszy nie może wyjść z podziwu, że jest takie miejsce w Warszawie. Odwiedzający doceniają niezwykły klimat […]
Zrób sobie ser – domowe labneh z jogurtu greckiego
Labneh to bliskowschodni twarożek przygotowywany na bazie jogurtu greckiego. Zrobienie go w domu jest banalnie proste, wystarczy wymieszać jogurt z solą i ewentualnie lubianymi przyprawami – zatar, sumak, zioła prowansalskie, […]
Bilety do KinoGramu za zakupy na BioBazarze
18 lipca rusza wspólna akcja KinoGramu i BioBazaru. Zrób zakupy za 400 zł na naszym targu od wtorku do piątku i odbierz dwuosobowe zaproszenie do butikowego kina w Fabryce Norblina. […]
Pierogi z owczą bryndzą i miętą
BRYNDZA ZE ŚRÓDBORZA Bryndza kojarzy się z tatrzańskimi halami, a my na BioBazarze mamy bryndzę mazowiecką, wytwarzaną z mleka owiec biegających po łąkach Śródborza. Bryndza powstaje na bazie naturalnego, solidnie […]