Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Listopad z gęsiną
4 listopada startujemy z silnym motywem gęsiny na BioBazarze. Przez cały miesiąc, zgodnie z polską tradycją będziecie mogli kupić gęś na wiele sposobów. W pierwszą sobotę listopada nasi Wystawcy zorganizują […]
Jak działamy w okresie okołoświątecznym
Przełom października i listopada to szczególny świąteczny czas. BioBazar będzie otwarty zarówno 31.10 jak i 2.11, nie działamy 01.11 i 11.11. Po zaopatrzenie na święta zapraszamy w dniach poprzedzających. Poniżej […]
Włoskie pierożki idealne na jesienną szarugę!
Myśląc o Italii jaki posiłek przychodzi Wam na myśl w pierwszej kolejności? Pizza? Makaron? Nam od jakiegoś czasu nieustannie chodzą po głowie kluski i pierożki, a mamy na BioBazarze takich, […]
Angielskie crumpets z gravlaxem
W tym daniu pożeniłam Skandynawię, Wyspy Brytyjskie i Mazowsze. Bo czemu nie? Gravlax to peklowany w soli i cukrze łosoś – specjał jest szczególnie popularny w krajach skandynawskich. Kto natomiast […]
Francuskie sery są sexy
Każdy ser to inna historia, inny proces, inny bukiet i smak. Warto je poznać i pokochać. Pamiętajcie, że sery powinno się wyjąć na godzinę przed podaniem z lodówki by zdołały […]
O serach inaczej – degustacja na stoisku nr 19
W najbliższą sobotę, 21 października wpadnijcie spróbować nietypowych smakołyków na bazie wyrafinowanych produktów z całej Francji. Sery jada się tam inaczej niż w naszym kraju, każdy gatunek lubi się z […]
Nowe godziny działania naszego targu
Wydłużamy godziny otwarcia od wtorku do piątku!Poczynając od 24 października od wtorku do piątku będziecie mogli zrobić u nas zakupy do godziny 19:00. Sobotni targ działać będzie jak do tej […]
Raki na grzance
Temat ten przywodzi na myśl Skandynawię. Zamiast krewetek występują tu jednak szyjki rakowe. Kluczowy jest chleb – musi to być solidna pajda chleba na zakwasie. Majonez ukręcić można samodzielnie, albo […]