Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Asia i Tadeusz x BioBazar – słowo od kombatanta i jego żony 😉
BioBazar to miejsce zakupów, ale to miejsce to przede wszystkim ludzi i ich historie. Historie wystawców i naszych klientów! Z wieloma z nich znamy się naprawdę dobrze i to, że […]
Napełnialnia x BioBazar – małymi krokami w kierunku less waste
Jesteśmy fanami małych kroków! Tak czasem łatwiej dojść do celu.Zakupy z własnymi siatkami to raczej dla wielu oczywistość, kupowanie produktów do własnych opakowań zdarza się coraz częściej.A my namawiamy Was […]
Bals’Amore x BioBazar miłość w każdej kropli, spróbuj i zakochaj się!
Bals’Amore. Less waste czyli o tym, że można kupić 3 kulki marcepanu i 5 żelków, dokładnie tyle ile potrzebujesz. Brzmi świetnie, prawda?A jeśli jesteś (jak my ;)) absolutnym fanem sosów […]
Tościki z sardynką i pieczoną papryką
Ta propozycja to zagryzka, przegryzka, poczekajka – jakkolwiek by to danie nazwać, jego zadanie jest takie, by umilać czas. Tym bardziej, że powstanie tej przekąski zamyka się dosłownie w 5 […]
Buenata x BioBazar czyli hiszpański temperament w polskiej dziewczynie
Buenata, stoisko nr 15, to miejsce które jeśli odwiedzicie raz, to coś już zawsze będzie Was tam ciągnąć. I oczywiście kupicie tam genialnie hiszpańskie produkty delikatesowe, wyśmienite wegańskie ciasta, kombuche, […]
JAVA CAFE Speciality Roasters x BioBazar czyli pop-up, który trwa 10 lat
GOOD COFFEE IS A HUMAN RIGHT to ich halo, a warto wiedzieć, ze do tematu kawy podchodzą bardzo serio! Co nie znaczy, ze bez poczucia humoru 🙂 Wystarczy spojrzeć na […]
BioBazar świętuje 13 urodziny!
Wszystko się zaczęło 13 lat temu, w śnieżną, mroźną sobotę. Tu, w murach Fabryki Norblina zaczęła się nasza historia. To tak naprawdę nie jest jedna a setki a tak naprawdę […]
Konfitowane udo gęsie
Dawniej tłuszcz często wykorzystywany był do konserwowania mięsa. Dziś, chociażby we Francji wciąż żywa jest tradycja powolnego gotowania mięsa we własnym tłuszczu – nie tyle chodzi o zachowanie mięsa na […]