Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Kawior prawdziwy – czyli jaki?
Na wstępie doprecyzujmy, że kawiorem nazywana być może jedynie ikra ryb jesiotrowatych. Prawdziwy kawior pozyskiwany jest z samic jesiotrów w wieku od co najmniej 8 do 12 lat – pomyślmy […]
Portugalskie ciasto oliwne
Portugalska oliwa znana jest ze swojego nietuzinkowego charakteru. Na krańcach Europy, u wybrzeży Atlantyku oliwa stosowana jest na miliony sposobów, nigdy z umiarem, zawsze za to z zachwytem i uznaniem. […]
PREZENTOWNIK – czyli z BioBazaru pod choinkę
Skoro grudzień, to coraz częściej nasze myśli krążą wokół tematu świąt. Przygotowaliśmy więc dla Was inspiracje na prezenty gwiazdkowe – wśród nich polecamy słodkie drobiazgi, prezenty dla zdrowia i ciekawe […]
Papryka faszerowana w greckiej oliwie
Wspaniała! Równie dobrze sprawdza się na ciepłe śniadanie, na przekąskę, jak także robi wrażenie na imprezowym stole – a jak smakuje! To kwintesencja greckich smaków – mamy tu pistacje, kapary […]
TŁUSTY e-book BioBazaru – premiera
Weszliśmy w ten czas w roku, w którym ciągnie nas do konkretniejszych smaków, treściwych dań, intensywnych aromatów. Jesienią i zimą w naturalny sposób stawiamy na sycące, rozgrzewające, solidnie zbudowane potrawy. […]
Grecka oliwa z tegorocznych zbiorów już dostępna!
W listopadzie trafiają na BioBazar pierwsze partie oliwy z tegorocznych zbiorów, przy czym butelki, które pojawiają się najwcześniej wypełnione są oliwą z zielonych, niedojrzałych oliwek rosnących na południowych zboczach Krety. […]
Rewolucyjna książka kucharska Greenpeace – w sobotę na BioBazarze
Pogadajmy przy stole! Takie jest hasło przewodnie wydanej przez Greenpeace publikacji. W najbliższą sobotę Greenpeace Polska będzie promować swoją książkę, a skoro najlepiej się rozmawia przy stole, planują też roślinny poczęstunek […]
Od 4 grudnia stoisko Fabryka Deli, nr 42 otwarte także w poniedziałki!
Delikatesy Fabryka Deli słyną przede wszystkim z ogromnego wyboru ekologicznych serów holenderskich. Sery te doceniane są od lat przez klientów BioBazaru, w tym restauratorów i szefów kuchni – coraz częściej pojawiają […]