Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
Mocktajl z arbuzem i miętą
Gdy skwar leje się z nieba, szukamy letniego orzeźwienia. Polecamy je w wersji no alko – połączenie bezalkoholowego wermutu z arbuzem, ogórkiem i woda gazowaną smakuje nieziemsko i potrafi w […]
Pyry z ogniska
Nieregularna, miejscami poprzepalana skórka, mocny dymny smak, gorące pachnące wnętrze, a do tego solidna łyżka masła i sól. Czarna od żaru ogniska łupina, od środka warstwowo zrumieniona – jest coś […]
Jagodzianki z BioBazaru nasz HIT SEZONU
Drożdżówki z BioBazaru to takie z gatunku na bogato – ciężkie od masła i dodatków. Nie inaczej ma się sprawa z jagodziankami, dominuje w nich obfitość leśnych jagód, a całość […]
Borówka amerykańska CZAS START!
Tam gdzie fazy księżyca dyktują warunki Od początku istnienia BioBazaru co roku latem są z nami Państwo Rzeźniccy ze swoją eko borówką. Zaczął się sezon, więc spotkacie ich co sobotę […]
Buła z grilowanym serem scamorza
Wywodzący się z Kampanii włoski ser scamorza świetnie się topi, ma konsystencję zbliżoną do podhalańskiej gołki, ważne by tak jak górskie serki, jeść go tuż po zdjęciu z rusztu, gdy […]
Cezar z rusztu
Jedna z popularniejszych sałatek zestrojona w grillową szatę. Co więcej, wersja ta jest wyjątkowo szybka w przygotowaniu, ponieważ korzystamy z gotowego sosu. Przed imprezą wymyj dokładnie sałatę, przechowaj ją w […]
Dlaczego stawiamy na ekologiczne warzywa?
Nie jest nam wszystko jedno co ląduje na naszym talerzu. Dlatego stawiamy na ekologię, rzemiosło i tradycyjne podejście do wytwórczości. Wierzymy, że wszystko zaczyna się od gleby – w końcu […]
Jak grillować ryby i owoce morza?
W Polsce z grillem kojarzy się głównie pstrąg. Nie mamy szczególnej tradycji w przygotowywaniu ryb z rusztu, dlatego warto podpatrywać metody grillowania w krajach, gdzie ryby są kluczowym elementem w […]