Propozycja z cyklu “wspomnienie z dzieciństwa”. Dziś odwołując się do sentymentów nadziałam kiełbasę na patyk.
Przepisu tu w zasadzie nie ma, jest za to doskonały produkt – prawdziwa wiejska kiełbasa, nienastrzykiwana wodą, bez zbędnych dodatków. Kiełbasa pełna smaku i aromatu, taka która zrobiona na ogniu pięknie się zarumieni, a wewnątrz pozostanie soczysta. Poza kiełbasą potrzebny jest długi, zaostrzony na końcu kij i ognisko. Klasyczna kiełbasa wieprzowa występuje na naszym targu w wielu odsłonach, mamy też na naszym targu świetną kiełbasę z dziczyzny od Dzikiego Kaczora, która oczarowała już niejednego entuzjastę grillowych smaków.
Najlepsze kiełbasy z BioBazaru na grilla:
- Kujawska z Rolmięsa EKO
- Wiejska z Jasiołki EKO
- Grillowa z Jasiołki EKO
- Biała z Jasiołki EKO
- Wiejska EKO z Roztoczańskiej Wędzarni z Wasąga EKO
- Kiełbasa grillowa z jelenia z lubczykiem i kolendrą od Dzikiego Kaczora
- Wiejska z Tradycji Smaku
- Ogniskowa z Tradycji Smaku
- Tradycyjna z Tradycji Smaku
Tekst: Agata Koton
Foto: Aga Sochal