Mała Francja na BioBazarze. Agnieszka, ze swoimi francuskimi serami pojawiła się na BioBazarze po raz pierwszy niemal 10 lat temu.
Rozkochała w swoich serach mnóstwo osób, co nie dziwi – francuskie sery są po prostu wyjątkowe.
Wiele osób wracało po nie, ale, że naciskaliśmy ją wtedy, żeby sprzedawała sery tylko ekologiczne asortyment okazał się za mały, żeby przygodę z BioBazarem kontynuować.
Ale świat jest mały, rynek się zmienia i pod wpływem naszych Klientów uznaliśmy, że brakuje nam iście francuskich smaków. Wróciliśmy do Agnieszki, zapraszając ją i jej delikatesowe, wyjątkowe produkty na BioBazar. Ale, ale, to nasza perspektywa, przeczytajcie historię Agnieszki.
„Sery dla Francuzów to nie tylko jedzenie. To ich kolebka, coś co ich definiuje i co jest częścią ich kultury. Nie mają sobie równych w tworzeniu tak różnorodnej symfonii smaków w (nie)zwykłym serze.
I właśnie dlatego pokochałam Francję. Zgodzę się, że zielony listek lub oznaczenie Demeter gwarantuje najwyższą jakość produktu. Ale czy Rolex musi udowadniać, że produkuje dobre zegarki? 🙂
Dla mnie wystarczającym dowodem jakości w przypadku serów jest apelacja regionalna oraz ochrona sposobu ich produkcji. Wówczas wiem, że krowy kozy czy owce, od których pochodzi mleko na produkcję moich serów chodziły po trawie -część z nich nawet podziwiając Alpy 🙂 i chyba byłabym okropnym człowiekiem, gdybym tą pasją i przyjemnością nie chciała się dzielić z innymi 🙂 tak więc jestem ponownie na BioBazarze by uzależniać ludzi od tego co nas uśmiecha. :D.”
To co, do zobaczenia przy stoisku nr 19! Dajcie się ponieść fantazji i spróbujcie francuskich specjałów z La Petite France.