Madame Ricotta tworzą Olga i Domenico. To stoisko pełne oryginalnych włoskich smaków. Ich lady kuszą bogactwem apulijskich serów i oliwek. Kupicie tu także genialne makarony i sery z północnej Italii. Niewątpliwym przebojem jest tu wysoka, wyrastająca przez 48 godzin focaccia – cudne bąble wypieczonego w wysokiej temperaturze ciasta, chrupiąca, nasączona oliwą skórka i puszyste, pięknie napowietrzone wnętrze – takiej focaccii nie jada się na co dzień! Ponadto od pierwszych dni na BioBazarze oczarowała Was gorgonzola dolce nagarniana łychą wprost z gomółki. Poza nią Madame Ricotta ma w swej ofercie dużo ciekawych serów o intensywnych aromatach – jest chociażby charakterystyczny Roccolino, Caciocavallo, i owczy ser z truflą, jest też niezwykłe pesto truflowe powstałe z masła, oliwy, serów i czarnej trufli właśnie – odrobina tego specyfiku jest w stanie nasycić potrawę wyjątkowym aromatem. Warto wiedzieć, że na stoisku można kupić także świetne mrożone pierożki i kluseczki przygotowywane na bazie oryginalnych włoskich receptur i składników. Ravioli, tortellacci lub gnocchi z róznymi nadzieniami wystarczy wrzucić na osolony wrzątek, by chwilę później móc cieszyć się pysznym obiadem. Polecamy z sosem pomidorowym, serowym, masłem lub oliwą i parmezanem.
Mamy więc na BioBazarze kawał słonecznych Włoch, jeśli chcecie zrobić sobie klimat Bari czy Genui we własnym domu – i to bez względu na porę roku – jest to możliwe! Zapraszamy!
Otwarte: wtorek – sobota
Stoisko numer: 27