Skip to content

Robi się sama w słoiku. Wystarczy wieczorową porą zalać składniki ciepłą wodą lub ciepłym mlekiem roślinnym. Z rana, przed wyjściem warto dodać do owsianki łyżkę syropu z agawy lub płynnego miodu (niewegański) i elementy chrupiące – kawałki czekolady, orzechy, wiórki kokosowe. Mieszankę płatków owsianych, kakao, kandyzowanych lub liofilizowanych owoców można przygotować w większym, zamykanym na klips słoiku i potem zależnie od potrzeb odsypywać sukcesywnie. 

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

Wykonanie:

  1. Wsyp płatki, orzechy i kandyzowane owoce do słoika. Zalej je ciepłym mlekiem roślinnym. Odstaw pod przykryciem na noc.
  2. Rano dodaj do owsianki łyżkęsyropu z agawy lub płynnego miodu, dokładnie wymieszaj.
  3. Przed wyjściem dodaj do owsianki elementy chrupiące, możesz ją także wzbogacić o ulubione owoce lub mus owocowy (na stoisku FABRYKA Deli mają genialny).

Tekst: Agata Koton

Foto: Aga Sochal