Eko Piekarnia Kiełtyka oferuje całą gamę produktów przeznaczonych dla osób stosujących diety niskowęglowodanową i keto. Wśród nich zrobiony z mąki łubinowej wrap o pięknym kolorze i dużej elastyczności. Można nafaszerować go czym dusza zapragnie, my lubimy klasyczne połączenie twarożku, wędzonego łososia i koperku. Dla wzbogacenia dodałam listki szpinaku. To nie tylko świetne danie do pracy, można je także z powodzeniem zaserwować na imprezie. Można, ale nie trzeba podgrzewać.
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- opakowanie keto wrapów Eko Piekarnia Kiełtyka
- 100 g łososia wędzonego na zimno Fisk
- 100 g twarożku krowiego Manufaktura Wiejska Racibory lub Zielony Stragan
- szpinak listki Żywe Kultury
- koperek – do smaku
- sól i różowy pieprz
Wykonanie:
- Wysmaruj wrap twarożkiem lub gęstym jogurtem greckim.
- Wyłóż plasterki łososia i szpinak.
- Oprósz koperkiem i czerwonym pieprzem.
- Zwiń wrapy w rulon. Zapakuj w papier śniadaniowy lub woskowijkę.
- Możesz zjeść na zimno lub podgrzać w opiekaczu do panini albo na patelni.
Tekst: Agata Koton
Foto: Aga Sochal