Zakład Mięsny Jasiołka od 2005 r oferuje szeroką linię ekologicznych wędlin wieprzowych i wołowych. Jako pierwsza firma w Polsce zajął się produkcją ekologicznych wędlin dojrzewających. Specjały Jasiołki powstają na Podkarpaciu z wysokogatunkowego mięsa rodzimych ras. Bydło i świnie mają swobodny dostęp do pastwisk, są karmione ekologicznie, bez antybiotyków i bez hormonów wzrostu. W zakładzie stosuje się tradycyjne receptury oparte na naturalnych składnikach, nie używa się konserwantów. Przy produkcji wędlin surowo dojrzewających stosowane są bakterie kwasu mlekowego, które w połączeniu z solą morską zapobiegają rozwojowi niekorzystnych bakterii. Wędzenie w Jasiołce odbywa się na drewnie bukowym lub olszynie. Wśród bestsellerów na BioBazarze są kapitalne parówki dukielskie, staropolski klops galicyjski i pieczeń sarmacka, wędzonki wieprzowe, wołowe i wędliny długo dojrzewające. Część wyrobów powstaje na naturalnej soli morskiej bez użycia azotynu sodu.
Otwarte: środa – sobota
Numer stoiska: 10
Numer certyfikatu: PL-EKO-01-005472